Krister Henriksson

1. Innan frosten 2005 Trailer

Wallander missar sin dotter Lindas polis examen och när de senare måste samarbeta inser Wallander att det har skilda åsikter om hur polis arbete fungerar.

En flock brinnande svanar ser till början ut att vara ett pojkstreck men visar sig senare ha religiösa inslag och situationen för Wallander närmare sin dotter.

2. Byfånen 2005 Trailer

En man går in på en bank med vad som till en början liknar en bomb attrapp och säger att han vill ha pengar insatta på ett förutbestämt konto.  Mannen som i byn går under namnet Planet-Göran och ses som en byfåne gör att hotet till en början inte tas på allvar.

3. Bröderna 2005

Ett par hittas mördade under brutala omständigheter samtidigt som det i Ystad pågår en militär övning. Några dagar senare hittas en annan kropp mördad på liknande sätt. Utredningen pekar på att militären har varit inblandad och allt försvåras av att Wallanders chef blir sjuk.

4. Mörkret 2005

En bil hittas över övergiven med en ensam liten pojke i. Mamman till pojken sitter på mentalsjukhus efter dotterns självmord och pappan är spårlöst försvunnen. Utredningen pekar mot pappan men när Wallander tittar närmare på flickans självmord finner han motiv som tynger fler flickor på skolan.

5. Afrikanen 2005

En svart man med holländskt medborgarskap hittas död i en godsvagn. Det står snart klart att mannen skjutits på en bangård och en man erkänner att han mördat mannen på grund av ett vapenköp som gått snett. Men Wallander fatta misstanke och allt är inte som det ser ut.

6. Mastermind 2005 Trailer

En kvinna hittas mördad och upphängd i en lägenhet. Hon är helt tömd på blod men inga blodspår går att hitta. Senare försvinner Martinssons 18-åriga dotter. Det blir en katt-o-råtta lek där Ystad polisernas egna familjer är måltavlor av en mastermind som hela tiden verka ligga steget före.

7. Den svaga punkten 2006

En hästuppfödare hittas död i sitt stall. Till en början pekar allt på att han blivit ihjälsparkad av en häst men obduktionen visar att han blivit mördad och när man tittar närmare på mannens liv hittar man många mörka hemligheter. En mystisk kvinna har setts till vid gården och Wallander tar upp jakten.

8. Fotografen 2006 Trailer

En känd krigs fotograf har utställning i Ystad där han kommer i gräl med en amerikansk kvinna som senare stjäl ett foto av han på soldater i Afganistan. Kvinnan visar sig ha jobbat som hjälparbetare i Afganistan men fått sparken. Lite senare hittas hon mördad i hamnen och fotot är spårlöst försvunnet.

9. Täckmanteln 2006

Wallander kommer människor smugglare på spåren när en övergiven lastbil med nio döda människor med utländsk härkomst hittas. I containern finns också ett spädbarn som fortfarande lever.

10. Luftslottet 2006

En man går in på en bank och tar ut allt sina pengar. Det rör sig om 20 miljoner. Strax senare hittas mannen mördad och pengarna är försvunna. Till en början misstänker man grannen men efter att han och hans familj senare hittas döda leder spåren åt skilda håll och att egentligen vem som helst kan ha mördat för pengarna.

11. Blodsband 2006

Kurt Wallander misstänker att en kvinna blivit mördad sedan man hittat stora mängder blod på en båt. Strax därefter flyter en kvinnas kropp upp på land. Spåren leder till en gård där kvinnan har haft sin häst och mannen som blir misstänkt är en gammal kärlek till Linda Wallander och Kurt ber henne att hålla sig utanför vilket blir lättare sagt än gjort.

12. Jokern 2006

En restaurang ägare går med på att vittna på att det ägt rum en knarkuppgörelser på hennes restaurang mot att hon får skyddad identitet. Några dagar senare hittas kvinnans kropp en regelrätt avrättning. Kvinnans dotter blir vittne till det fruktansvärda dådet och hamnar på sjukhus i apatiskt tillstånd. Spåren leder till Malmös undre värld.

13. Hemligheten 2006

En ung pojke hittas våldtagen och mördad. Kriminalinspektör Stefan Lindman känner fadern sedan tidigare och lovar att göra allt för att gripa gärningsmannen. Allt försvåras då faderns bär på en mörk hemlighet som döljer svaret på varför han just hamnade i Ystad.

14. Hämnden 2009 Trailer

Kommissarie Wallander har köpt sig ett hus på stranden och lever numera ett harmoniskt liv med hunden Jussi. Lugnet bryts plötsligt när en transformatorstation sprängs i luften och mörklägger Ystad.

Är det terrorattack? Sprängen följs av flera dåd och man har inget annat val än att kalla in militären.

15. Skulden 2009

Misstankarna leder till en nyligen frisläppt före detta pedofil då 6 -åriga Ablin försvinner. Hela Ystad engagerar sig i sökandet men sanningen visar sig vara mer fruktansvärd än folk till en början kunnat föreställa sig.

16. Kuriren 2009

En MC förare hittas död och Wallander tror att det har att göra med smuggling. Det lokala MC gänget blir misstänkta när allt pekar på att han varit kurir åt dessa. Allt trappas upp där aspiranten Isabell blev överfallen i sitt hem.

17. Tjuven 2009 Trailer

En våg av villainbrott sker och några grannar bestämmer sig för att bilda ett medborgargarde som patrullerar på nätterna. Under en natt får de syn på en man som de misshandlar svårt och dagen efter är mannen och hans bil spårlöst försvunna. Wallander gräver djupare i mannens försvinnande och spåren leder mer och mer mot en sammansvetsad skara grannar.

18. Cellisten 2009

Ett huvudvittne i ett mål mot maffian utsätts för en bilbomb. Kvinnan är en cellist från Ryssland och har vittnat mot en maffiaboss son. Wallander står öga mot öga med en förhärdad brottsling som är helt skoningslös.

19. Prästen – 2009

En präst hittas skjuten efter vad som ser ut som ett försök till en avrättning. Medans prästen kämpar för sitt liv gräver Wallander djupare i mannens liv och finner att han haft utomäktenskapliga förhållanden. Snart står det klart att det är ett svartsjukebrott och det är upp till Wallander att hitta vem som haft mest motiv.

20. Läckan 2009

Det sker en rad värdetransport rån i Ystad och rånarna kommer undan med mångmiljonbelopp. Aspiranterna Isabell och Pontus tar upp jakten då de befinner sig i närheten och det slutar med att Pontus blir tillfångatagen. Allt försvåras ytterligare för Kommissarie Wallander när en före detta kollega blir misstänkt.

21. Skytten 2009

En prickskytt håller Ystad i skräck. Snart förstår Wallander att personerna som blivit skjutna är alla kriminella och har anknytning till en tidigare juvelkupp. Aspiranten Pontus tar upp jakten och snart står det klart att även hans liv kan vara i fara för skytten.

22. Dödsängeln 2010 Trailer

En gästspelande kör av kvinnor gör succé i sin premiär i Ystad. Wallander kopplas in då Miranda, en 18 -årig flicka i kören, försvinner spårlöst. Först tyder allt på att hon försvunnit frivilligt men snart står det klart att ett brott har begåtts i samband med försvinnandet.

23. Vålnaden 2010

En man och en kvinna hittas döda efter en brand i ett hus. Efter Wallander har fått reda på mannens identitet nystas svek och hemliga kärleksaffär upp. Wallanders teori blir först att det är ett svartsjuke drama och branden är anlagd av den bedragna mannen men det visar sig vara mer komplicerat än så.

24. Arvet 2010 Trailer

Vd:n för Bräda Musteri hittas mördad efter en affärsmiddag. Det blir upp till kommissarie Wallander att ta reda på om det är en affärsuppgörelse eller om det finns personliga motiv.

Desto mer han gräver framkommer det hat från före detta anställa, otrohet och pengar som motiv. När morden senare fortsätter misstänker Wallander att en seriemördare går lös i Ystad

25. Indrivaren 2010

En kvinna hittas mördad i en lägenhet. När det står klart för Wallander att det handlat om ett bråk som spårat ut blir offrets före detta pojkvän misstänkt. Under utredningens gång upptäcker aspiranten Pontus att Isabells före detta pojkvän kan ha med mordet att göra och det visar sig att Isabell har ett förflutet som hon inte vill ska komma fram.

26. Vittnet 2010 Trailer

En rättegång mot människor smugglare innebär att åklagare Ahlsell och Kommissarie Wallander får motta flera dödshot och de båda börjar ifrågasätta sitt val av yrke. Samtidigt i Ystad gömmer sig en liten flicka som har blivit vittne till en fruktansvärd händelse.

27. Den orolige mannen 2013 Trailer

Lindas svärfar, en före detta kommendörkapten, försvinner spårlöst en dag och för Wallander tillbaka till ubåtskränkningarna i Stockholms skärgård under kalla kriget. Har detta något med försvinnandet att göra? Wallander som är nybliven morfar ställs inför frågan om sanningen eller familjen är viktigast.

28 . Försvunnen 2013

Efter en tids avstängning återvänder Wallander i tjänst. Strax därefter försvinner en flicka och hela Ystads polis och militär kår letar dag som natt. Efter lite tids utredning börjar Kurt Wallander mer och mer ser likheter med ett fall han hade för tio år sedan som påverkade honom på ett högst personligt plan.

29. Sveket 2013

En ung kvinna kommer in på poliskontoret för att anmäla sig mamma försvunnen. Strax därefter hittas mamman död utanför deras hem. Pappan blir den första att bli misstänkt men fallet rör hela tiden upp nya trådar för Kurt Wallander och det verkar mer och mer som att pappan skyddar någon. Wallanders sviktande minne gör att hans kollegor börjar bli oroliga för hans hälsa.

30. Saknaden 2013

En ung kvinnas kropp hittas vid en grävplats i Ystad. Kurt Wallander får reda på kvinnans identitet och det framkommer att hon kommit från Moldavien och jobbat som prostituerad. Wallander uppsöker läkare på grund av sitt sviktande minne och får en diagnos.

31. Mordbrännaren 2013 Trailer

En mordbrännare släpps från fängelset men har svårt att bli accepterad i samhället. När mannen blir nekad att köpa cigaretter i en kiosk som senare samma natt brinner ner blir han direkt misstänkt. Kurt Wallander har fått diagnosen Alzheimers men försöker dölja det så mycket han bara kan för sin omgivning.

32. Sorgfågeln 2013 Trailer

Hittills sista filmen med Krister Henriksson som kommissarie Kurt Wallander men vi få hoppas på fler.

Wallanders minne börjar bli ett allt större problem för honom vilket tvingar han att berätta för sin omgivning om sin sjukdom. Samtidigt sker en brutal kidnappning av en krögare och Wallander tvingas samarbeta med Jenny från Malmöpolisen. Kurt märker ganska snart att Jenny inte är riktigt den hon utger sig för att vara och spåren leder mer och mer mot den egna kåren.