Kenneth Branagh

1. Sidetracked/Villospår 2008

Idyllen i Ystad bryts av att en kvinna bränner ihjäl sig själv på en åker utanför Ystad. Strax därefter får Kurt Wallander också en rad mord, där offren blivit skalperade, som allt mer pekar på att en seriemördare går lös.

En pensionerad justitieminister, en konsthandlare och en tjuv blir indragna i utredningen. Wallander ställer sig frågan om dessa har någon gemensamt.

2. Firewall/Brandvägg 2008

Ett brutalt taximord sker och två kvinnor erkänner brottet men verkar helt oberörda av sina handlingar. En man hittas död vid en bankomat och hans plånbok saknas. Strax därefter slocknar ljuset i stora delar av Skåne. Kurt Wallander får dessa fall på sitt bord och börja tro att det kanske kan finnas en koppling.

3. One step behind/Steget efter 2008

Tre kroppar hittas utanför Ystad. Alla klädda i 1700- tals kläder. Kurt Wallander ligger hela tiden steget efter i utredningen och när ytterligare mord sker blir allt mer komplicerat för kommissarie Wallander.

4. Faceless killer/Mördare utan ansikte 2010

kenneth wallander filmer
Wallander med Kenneth Branagh

En man hittas död på sin gård och hans hustru har en strypsnara runt halsen men lever fortfarande. Kvinnan hamnar på sjukhuset och strax innan hon dör säger hon ordet utlänning.

Detta läcker ut i media och en flykting förläggning brinner ner och en somalisk flykting mördas. Efter skilsmässan har Wallander börjar dricka lite för mycket och visar tecken på alkoholism.

5. The man who smiled/Mannen som log 2010

Wallander är avstängd från sin tjänst när en gammal vän söker upp honom och vill ha hjälp att hitta sin far. Vännen är övertygad om att hans far blivit mördad men Wallander vill inte bli indragen. När vännen senare hittas mördad inser Wallander att han borde hjälpt sin vän. Kurt återgår i tjänst och tar upp jakten på mördaren.

6. The fifth woman/Den femte kvinna 2010

Samtidigt som Wallander utreder försvinnandet av en fågelskådare hittas en kropp spetsad i en fälla med vassa bambupålar. Mordet ser ut att ha varit ovanligt väl planerat och när ytterligare ett mord sker börjar kommissarie Wallander att misstänka att det kan ha kopplingar och att han jagar en seriemördare.

7. An event in autumn/Händelse på hösten 2012

Wallander utreder mordet på en flicka som blivit kastad av en färja. Samtidigt hittas ett tio årigt gammalt skelett i närheten av Wallanders bostad. Grannen berättar att innan Kurt flyttade in bodde där en våldsam man vars dotter försvann för ungefär för tio år sedan.

8.The dogs of Riga/Hundarna i Riga 2012

Två ungdomar hittas döda på en båt utanför Ystad. Han får kontakt av den lettiska polisen Karlis Liepa som berättar att de två mördade ungdomarna var hans informatörer i en stor kokain härva. Karlis mördas när han återvänder till Lettland och spåren leder Wallander till den lettiska polisens egna kår.

9. Before the frost/Före frosten 2012

En äldre kvinna mördas i skogen efter ha sett en man sätta eld på svanar. Hennes kropp hittas senare med Uppenbarelse boken. Kort därefter försvinner Linda Wallanders vän Anna. Mördaren identifieras med hjälp av fingeravtryck från boken och spåren leder Wallander till en religiös sekt.

10. The White Lioness/Den vita lejoninnan 2016

Wallander är på konferens i Sydafrika när en svensk medborgare försvinner. Kurt blir inblandad i fallet och med hjälp av den sydafrikanska polisen börjar man sakta få en överblick av vad som hänt.

11. A Lesson in Love 2016

Wallander utreder mordet på en kvinna. Spåren leder honom till en lokal MC-klubb där kvinnan varit strax innan mordet.

12. The Troubled Man 2016

Wallander har fått diagnosen Altzeimers men börjar återigen jobba när hans dotters svärfar försvinner. Kort innan har mannens fru blivit mördad.